livet i magen..

187 - 93

Nu
har vi klarat av mer än 2/3 & nu återstår 93 dagar tills vi får pussa på vår prins..







- Jag fick reda på att jag va gravid: I början av April, hade det på känn men vi bestämde oss för att "vänta ut" mensen men tillslut gjorde jag ett test.
- Såhär fick jag reda på det: Efter att haft en konstig känsla i kroppen sen drygt en vecka innan mensen borde kommit och ytterligare väntat en vecka efter att mensen borde kommit gjorde jag ett test när Robbin va på jobbet. pluset chockade mig och minns inte mer än ren panik, kastade testet i soporna för att slippa se! Ringde Robbin, han kom hem och lugnade ner mig & den närmaste veckan/veckorna funderade vi på vad vi ville. För oss va det inte ett självklart beslut att behålla livet i magen men nu är vi otroligt glada att vi tog beslutet att behålla pyret.
- Jag tror det kommer bli: En liten kille med energi som sin pappa, Massa spring i benen och fylld med kärlek. Kanske en mörk liten prick med Robbins tjocka mörka hår och vackra ögon?
- Det här unviker jag att äta & dricka: Insjöfisk & östersjöfisk, Rå fisk och kallskuret som salami och dylikt, Ostar, Alkohol (& cigaretter förstås)!
- Lukter som jag inte klarat/klarar av: Cigarettrök, Kavjar, stark parfymdoft, Bönor, "Folk som drukig alkohol"-stanken, visa maträtter.
- Små egenheter jag fått: Drar in magen för att komma fram där det är trångt (hjälper inte kan jag säga), Pratar med Sessan om "Lillebror" i magen, Skäller ut Robbin för hur "orättvist" allt är.
- Första gången det rörde sig i magen: Väntade & väntade tills jag började tveka om det verkligen va en bebis där inne.  i ca v.21 började det hända grejer och därefter har det varit livat kan jag lova.
- Så känns sparkarna: Jag missade nog fisksprattlet som alla pratade om. Min lilla prins började sparka ordentligt från start & det går nog inte att beskriva på annat sett än att det är en sjukt mysig känsla. Varje rörelse i början va unik och fylld av glädje. Tror trotts allt att när Robbin fick sin första spark va underbarast. Lillen bjöd då in Robbin till att va med och dela känslan. Obeskrivligt att få dela det med honom!
- Musik som spelas för bebis: Vi har testat oss fram! Något han reagerar vilt på är Lars Winnerbäck & Melissa Horn.
- Magen började synas:
Svårt att säga, Jag tycker så fort man viste att man va gravid (så va väl inte riktigt verkligheten dock). Tror att efter vecka 20 började det på riktigt synas en kulla. Finns folk som fortfarande tycker att det ibland inte syns (v27 nu).
- Såhär va ultraljudet: Kissnödigt! Eftersom man ska va kissnödig under Ultraljudet hällde Robbin i mig vatten innan det va dags. Vi va i v19 och Robbin sa precis innan "Fan, tänk om du inte är gravid, då lämnar jag fan dig". Han skämtade förstås men jag fick smått panik. Tänk om! Tänk om jag inbillat mig allt.
Skulle kunna säga att det va både en, två och tre lättnader där inne.
Att först få bekräftat att jag va gravid, att sen få veta att det var EN bebis

 

 

 och inte flera (Har tvillingar från bådas sidor) och sen att lillen mådde bra.
Jag låg och njöt i fulla drag och glömde helt bort att vi valt att ta reda på könet då Robbin frågade vad det var för kön. Det kändes plötsligt inte som det spelade någon roll alls men nu är det väldigt skönt att veta då man kan handla därefter.
- Såhär va det att höra hjärtljuden: Första gången blev jag varm i kroppen och kände mig stolt, Robbin tyckte inte det va så häftigt som han hoppats men han va glad ändå. Andra gången va inte Robbin med och barnmorskan höll på i evigheter, letade, trök & hmmade. Kom upp tankar i huvudet att det va något fel men så va inte fallet. Lillens hjärta slår super hårt och fint.
- Första köpen till Lillen: Det va svårt att hålla fingrarna i styr men innan vecka 19 (då vi fick veta att det va en pojke) blev det bara några bodys och annat smått. Därefter har vi(Jag) haft svårt att låta bli. Även blivande faster och Farmor har shoppat loss till den lille, Jessica har också köpt nåt riktigt coolt och mamma har bidragit.
Han har fått sin första nalle (Dagen då han firade 5 månader i magen).. Nu börjar Höstkläderna komma in så hur ska jag kunna låta bli att utöka lillkillens garderob?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0