GOD JUL!

God jul allesammans!



God jul på er alla Önskar vår lilla familj


innan afton

Torsdag - mysdan innan Afton.








Dagen före julafton
bar det av för lilla familjen till Södertälje för att handla ett par små saker (Julklappar). Passade på att hälsa på Robbins bror (Hugos gudfar & farbror) där vi spelade lite tvspel och bara myste.
Har sen nu under kvällen settat i ett X antal timmar och trixat med min mammas julklapp från oss. Robbin har tagit på sig ansvaret för hans föräldrars julklappar så han får gå upp tidigt imorgon och sätta igång med tomteverkstan!

Har under kvällen när jag suttit och pysslat "tjuvlyssnat" på tre tvspelande småbarnspappor som suttit och gaggat.
Riktigt mysigt att lyssna på dom och har vid ett fler tal tillfällen haft svårt att hålla mig för skratt!

Morgondagen (Eller ja snarer dagen) Ser ut som så:
Förmiddag hemma med lilla familjen, slå in dom få julklappar vi har och mysa och göra oss fina inför julfirande.
Beger oss sen till Björnlunda där vi ska upp till graven och tända ljus. Blir första gången Hugo får komma upp och tända ljus på sin morbrors grav. Sen middag hos min mormor och morfar.
Kvällen blir det sen att tillbringa i Järna med Robbins familj.
Ska försöka klämma in min pappa någonstans i schemat också.
Det är vid såna här tillfällen man önskar att ens föräldrar levde ihop. Det är inte enkelt att hinna med alla på julafton! Den dagen är ju inte direkt längre  än någon annan dag!
Jag funderar på hur  Jultomten hinner besöka så många hem under sina 24timmar?



låång...

Lååång dag..







Efter en natt med en prins som velat äta en gång i timmen blev jag en ganska trött person minst sagt. Robbin åkte iväg tidigt i morse och jag hade hoppats på att få lite gjort här hemma idag & också ta mig en lååång tupplur på eftermiddagen, Tji fick jag!
Med en vaken kramgo kille är det inte lätt att få några sysslor gjorda och när vi sen skulle ta våran lilla vila va det dags att kräkas. Och då menar jag inga småbebiskräkningar!
Det blev en badstund för lilleman istället med andra ord och nu ligger vi äntligen nermysta med ruffsigt hår och pyamas (Ja på lillen då alltså!).

Skulle börjat greja med ett par julklappar idag men jag skjuter upp det tills i morgon kväll då Robbin och Hugo kan ha en killkväll i soffan medans jag trixar med det!

Blir första julen jag och Robbin inte ger varandra någonting. Känns jätte tråkigt men man får dra in på utgifterna när inkomsten inte tillåter..
Vi har ju trotts allt redan fått den bästa julklappen <3



hans namn

Onsdag - HANS NAMN






Jag har världens mysigaste kille tät intill mig. Det bästa han vet är att ligga i fosterställning mage mot mage med mig och bara mysa! Ibland öppnar han ögonen för att försäkra sig om att jag ligger kvar (Som om han inte skulle märka om jag gick lixom). Det här är väll den närmaste känslan av att vara i mammas mage han kan komma. Jag förundras mest över att den stora grabben som nu ligger tättintill mig fast utanför magen för 12dagar sen låg innanför.. Hur fick han plats?

övert till lillens namn, Vad heter han och varför?



Hugo Pontus Boppa Jenssen Björk
Ett långt namn blev det.
Hugo är tilltalsnamnet på vår pojke & det är ett namn vi efter mycket bollande kom fram till medans lillen låg i magen. Robbin va tvärsäker och jag lite mer "Ja vi får väl se" men när han va ute hos oss va det ingen tvekan, Det var en Hugo! (Både jag och Robbin har namnet i släkten sen långt tillbaka vilket gör det lite roligt!)

Pontus
heter han efter min bror & det va otroligt viktigt för mig att han skulle heta det. Även om Pontus inte finns hos oss på det sättet som jag skulle vilja så vet jag att han är här, att han finns hos mig och min son.
Min bror var och är en av dom viktigaste personer i mitt liv och jag vill så gärna att Hugo ska förstå det.

Boppa
heter han efter sin farfar & det va en del prat framochtillbaka vad det skulle bli för namn men då Robbins pappa kallats Boppa istället för sitt riktiga namn så kändes det självklart för Robbin och det finner jag mig i.

Jenssen
är Robbins efternamn som han gärna för vidare
Björk är mitt efternamn som jag har lite svårt att släppa (Även om jag avskyr dubbel-efternamn)!



skrytsam

Svårt att inte vara skrytsam



Jag har lite svårt
att inte vara stolt och näst intill skrytsam när det gäller vår son.
Han är ju Perfekt!
Hans vackra händer, hans små perfekta öron, hans vakna ögon, hans rynkade panna, hans... Ja jag kan fortsätta natten lång!
Den glädje och kärlek han ger oss är enorm & han är det underbara jag & Robbin fått ut av vår kärlek.
En kärlek jag hoppas varar för Evigt!

Känslan av att jag har en egen liten familj nu är mäktig.
Jag har en sambo som älskar mig och vår son gränslöst & den kärlek han ger oss önskar jag att alla skulle få uppleva.
Vist tusan bråkar vi som hund och katt imellanåt. Det är ju inte alltid lätt att hålla sams när man har två starka viljor och ingen vill ge med sig.
(Det kan ni bland annat märka i Hugos långa namn som kanske är "Lite för mycke" Men så blir det när ingen vill ge sig).


Hur som helst är vi överlyckliga här hemma och jag älskar alla mysiga stunder (Som är dygnet runt!), Nu vaknar plutten och vill ha mat så...

See you!


bvc

Tisdag - BVC & kraftlös







Har på morgonkvisten (Från kl 05) haft en väldigt ledsen och "tuttglad" bebis vilket orsakat en huvudvärk som inte är av denna värld. Är helt slut så nu ska jag passa på att sova lite innan jag ska ta tag i vårt hem som nu ser för illa ut. Det blir inte direkt städat av att ha hantverkade trava runt här hemma men nu är dom äntligen klara och det kommer bli skit bra när vi får upp lampor, tavlor osv!
Det gulorange och blommiga som gav en känsla av väntrum på vårdcentralen är nu borta ovh ersatts med vitt fräscht!

Vi va idag på BVC med lillen. han har gått upp som han ska och även växt en del (Svårt att säga exakt när dom är så små men växt har han!).
Fick massor utav information om allt och ingenting vilket alltid är bra och fick även råd om att ringa förlossningen och prata om att jag fortfarande har så ont som jag har..
Känns lite larvigt, Klart som sjutton man har ont efter att fött barn.. Så jag får se hur jag gör!
Hoppas på att va pigg på julafton iallafall.
Nu är det Stå och gå som är värst, Sitta är "helt okej" vilket iallafall är skönt. men jag vill kunna röra mig..

Nej nu lägger jag huvudet på kudden ett tag, Känner jag vår lilla gosse rätt så blir det inte allt för långvarigt ;) .


eländiga

Måndag - Eländiga..









Natten bestod av amning, amning & amning. Där imellan fick jag slumra så gott jag kunde så när det kl 07.08 ringde på dörrklockan va jag bered att gräva ner mig.
Va helt enkelt bara att ge sig upp, Sätta sig och välja tapeter, amma, blöjbyte, röja i hallarna och sen landade vi i sängen igen. Helt utmattade!
Hörde hur målarna rumstrerade om, sjöng, visslade och pratade om "Julfesten" men det hindrade inte mig från att somna om på två röda..

Eftersom det inte är särskilt bra för lillfisen att andas målarfärg åkte vi iväg så att jag skulle kunna handla dom sista julklapparna (Klarade dessväre bara en timme innan jag fick ge upp, Jävla smärta!).
Märkte sen av hemma att lillen verkade lite hängig och förkyld och ju längre tiden gick desto väre lät han på andningen. Låter så hemskt när ens liten hostar,  host ó hostar..

Vi som skulle på julavslutning med Zanna i skolan men fick ställa in det. Jätte tråkigt att göra henne så ledsen men hoppas det löste sig för dom.
Robbin stack iväg och köpte febertermometer medans jag vilade med lillen och nu har jag äntligen fått honom att sova och andningen låter nu riktigt okej..

Nu ska jag krypa ner  hos min son och mysa. Han är verkligen världens mysigaste kille. Är så otroligt stolt över att Jag och Robbin tillsammans skapat något så underbart & att vi nu i resten av våra liv ska uppfostra, lära och leva våra liv med honom.. LYCKA!

smärta

Söndag 19 dec - smärtan







Lillen älskar att slumra till mitt i maten. När man då försöker få liv i honom lyfter han frågande på ögonbrynen och undrar vad tusan jag håller på med.
Idag har han varit lite smågrinig faktiskt. Inte sovit på dagen som han brukar utan varit vaken och krävt uppmärksamhet till tusen.. (Eller snarare närhet till tusen).
Lite små jobbigt då jag redan på morgonkvisten hade ont (Har senaste dagarna bara haft ont under kvällar och nätter men har på dagarna klarat mig fint).
Är antagligen gårdagens  städning som tog ut sin rätt. Ja eller hela veckans släng hit och dit och besök, städning, läkarbesök osv. Klart det tar på kroppen när den egentligen borde ligga i viloläge!
Så idag har den varit just det, i viloläge.. Sängliggandes!

Nu ska jag väcka lillkillen för att ge honom mat innan jag tänker sova! Imorgon kommer det målare hit för att ge sig på våra hallar som ska målas. Lagom till jul (Tur att man inte firar jul hemma).



Hugo 8dagar

Lördag 18 dec - Ensam tid.








Idag blev jag och Hugo ensamma över dagen. Hugo passade på att sova (För ovanlighetens skull) Och jag tog tag i vårt skitiga hem! Det märks att vi numera är småbarnföräldrar!
Handdukar och badlakan går åt som smör, papper och servetter ligger här och där och disk och annat hinns inte att få undan. Det ligger små kläder, mössor, nappar och annat smått överallt och lagom när man fått undan det så kommer det nytt!
Men det får va lite så i början, Vi lyckas hålla hyfsat fint iallafall & nu är det något annat som går före städning om jag säger så!

Vi åkte in till mariefred på kvällskvisten för att handla och tog sen svängen förbi min pappa för att visa upp hans tillskott i barnbarnaskaran. Sen blev det film och mys i soffan tills vi toksomnade.
Vaknade sen mitt i natten av att Robbin väkte mig och jag storgrätt!
Jag drömde att Robbin lämnade mig, han hade träffat en annan och ville inte leva med mig längre.
Känner smärtan nu bara jag tänker på drömmen. Robbin fick alltså trösta mig och ge mig ett antal kärleksförklaringar för att jag skulle kunna somna om.


viktuppgång

Fredag 17 dec - Viktuppgång








Idag va det dags för vägning av lillen igen
eftersom han gått ner sist han vägdes. Det var med oron jag la min son på vågen och väntade på att siffrorna skulle dyka upp. Tack och lov hade han nu gått upp i vikt.
Vilken lättnad!
Han blev idag en vecka gammal och kärleken till honom växer för varje dag som går.
Min lilla familj! Mina två killar är det finaste jag har!

Kvällen ställde vi oss alla fyra (Richard, Linda, Robbin & jag) och hjälptes åt att laga middag som avnjöts framför Robinsson. Blev en lugn skön kväll med trevligt sällskap!

Jag tog kort på magen nu en vecka efter förlossningen. Kroppen återhämtar sig verkligen snabbt och jag känner mig PINNSMAL trotts att jag har ett antal kilon kvar till den vikt jag hade innan jag blev gravid.
Ser fram emot att jag läker så att jag kan ta vagnen och gå ut och gå långpromenader och hjälpa kroppen att få tillbaka sin vanliga form.


torsdag.

Torsdag 16 dec - 6dagar gammal








Blev en heldag med fullfart..
Började med att åka till Björnlunda där lillen fick träffa sin gammel mormor och morfar, sin morbror och självklart sin mormor (igen).
Blev fika och mys och Hugo fick lite presenter och en slant vi ska sätta in på ett konto åt honom..
Jag blir farsinerad av hur en liten kille kan vara så älskad av så många från första stund,  Underbart!
Färden gick sen vidare till Järna där Hugo skulle få träffa sina andra gammel mormor och morfar (alltså Robbins mormor och morfar).
Hugos farmor och faster kom också för att mysa med honom (Han lider inte brist av uppmärksamhet iallafall :D ).
Fick en tidig julklapp av Svärmor också, En adventljusstacke som nu står i vardagsrummet där den passade perfekt. Fick en av Robbins mormor och morfar också o den hamnade i sovrummet! Nu är det jul gott folk!


Hemma va vi inte förän framåt 21-tiden och då va både jag och lillgrabben helt slut!


läkarbesök

Onsdag 15 dec - Läkarbesök








Tillbaka till BB igen för läkarbesök med vår lille prins.. Fick besked om att han gått ner 15gram (Låter löjligt lite kanske, Men ner ska hans vikt inte gå!). Som en amande hormon-morsa blir man helt förstörd och känner sig redigt misslyckad när man inte lyckats ge sin son tillräkligt med mat..
Kändes som jag verkligen misslyckats med en så viktig del men då fanns som vanligt Robbin och fick mig att slå bort dom dåliga tankarna.
Vi fick en ny tid på Fredag för att se om Hugos vikt fortsatte gå åt fel håll.
När vi ändå va i stan passade vi på att inhandla amningsbhar och linnen. Måste säga att det är riktigt tråkigt att lägga 800kr på sånt istället för på fina underkläder. Men det är ju behövligt!

Blev sängen tidigt eftersom jag fortfarande har ont och när smärtan smyger sig på är det hemskt att både stå och sitta...


prinsen och sessan

Tisdag 14 dec - 4dagar gammal



Prinsen & Sessan..





Ovetandes om varandra
ligger Sessan och Hugo tätt intill varandra i Pappa Robbins famn..

Vår första sovmorgon på något som känts som evigheter. Även om Hugo oftast sover bra om natten så är det amning och blöjbyten som håller oss vakna. För att inte tala om hur svårt det är att lägga sig och blunda brevid lillen. Man får inte nog av honom helt enkelt.
Jossan och Peter kom idag förbi för att träffa den nya lills stjärnan. Han visade sig inte från sin bästa sida då han va lite små grinig och inte alls ville va lugn och snäll. Det blev ett par trevliga timmar iallafall och så fort dom åkt hem somnade lilleman som en stock.

På kvällskvisten åkte vi över till syrran på Lussebullsfika & Hugo fick träffa sina stolta kusiner Zanna och Linus.
Blev en mysig stund då båda kusinerna fick hålla sin första lilla kusin & Zanna hade när vi åkt hemåt berättat att det här va den bästa dagen i hennes liv. Lilla sötnosen!

Glömde berätta att vi tidigare under veckan va förbi Yvonne (Robbins gammelfaster) och Hugo fick en slant som vi ska sätta in på kontot vi ska öppna åt honom.


puk-test

Måndag 13 dec - PUK-test








Åter till Eskilstuna BB för att göra PUK-test på lillen och passade också på att hämta med mig värktabletter hem..
Dagarna går oftast bra och jag känner mig riktigt pigg men framåt kvällen kommer smärtan.. Antagligen för att det är fullfart på dagarna..
På eftermiddagen kom Robbins föräldrar (Hugos farmor & farfar) & Susie förbi. Hugo fick massviss med presenter (IGEN! Han fick presenter av sina gäster på söndagen också!).
Det blev en  trevlig dag med prat, mys & middag. Lillkillen sov sig som vanligt igenom nästan hela besöket men lyckdes ändå charma dom alla.

På kvällen/kvällarna när jag får för ont tar Robbin hand om lillen medans jag går och lägger mig ett par timmar för att få sova innan det är dags att amma (känns som jag inte gör annat!).
Stackars Robbin som trodde att allt skulle va frid o fröjd nu när lillen va ute.. Inga gravidhormoner, inge gnäll om ryggvärk o tjat om räddsla för förlossningen.
Det har ersatts med ännu mer hormoner, gnäll om smärtan efter förlossningen och tjat om bröst som ömar..
Fast jag måste säga att med lillen är allt frid o fröjd, vi är överlyckliga över vår lilla skatt!


Hugo 48timmar

Söndag 12 dec - Lämnar BB









Nu ville vi åka hem. Man mår ju inte riktigt bra av att inte få vara hemma så även om jag fortfarande hade riktigt ont och Robbin i stort sett fick göra det mesta så kände vi båda att vi behövde komma hem för att få bli en familj på riktigt..
Så efter att lillen undersökts av läkare och lika så jag så begav vi oss sakta men säkert hemåt.
Väl hemma fick jag sån enorm energi. Smärtan & tröttheten försvann och jag har antagligen aldrig uppskattat vårt hem så mycket som just då.
Jag klarade nu av att byta blöja, stå  och gå! Jag kunde njuta av min son!

Bror Richard och Gudmor Linda kom över för att hälsa Hugo välkommen till världen. Kort därefter kom min mamma (Stolt mormor!) för att träffa sitt lilla barnbarn.
Mamma åkte och handlade lite behövligt till oss och lagade sen middag (Potatisgratäng, fläskfilé) och vi hade det mysigt som tusan.
Sen på kvällskvisten kom Robbins syster Anna (Hugos Faster) och myste med lillen. Vi hyrde film och tog en riktig myskväll i soffan..

På natten gjorde sig smärtan påmind igen och jag började ångra att vi åkt hem.. Hade inga värktabletter med mig hem så höll helt enkelt på att dö...


lördag på bb

Lördag 11 Dec - BB







Det var en lång natt med en smärta som fick mig att tro jag skulle dö, Värktabletter & lugnande..
att inte kunna bära mitt barn, inte byta blöja, inte trösta.
Jag va ett vrak!
Robbin fick sköta allt medans jag mesta dels sov mig igenom Lördagen.
Framåt kvällen steg jag för första gången upp och jag fick så smått känna känslan av att vara en familj då vi satt i sällskapsrummet och kollade på tv tillsammans. (Kort vistelse innan smärtan tog mig tillbaka till sängen).
På natten brött jag ihop, Lillen skrek och jag klarade inte av att ta hand om honom (Klarade inte ens av att resa mig ur sängen, hela kroppen skakade av smärtan). Robbin och jag låg i varsin säng och allt jag behövde va en kram och närhet..
Robbin fick alltså ta hand om både en gråtande son och en gråtande flickvän...


förlossningen

Fredag 10Dec - Förlossning





Ska försöka dela med mig av vår resa så gott jag kan. Dimman som ligger över förlossningen är riktigt tätt och jag minns långt ifrån allt..


Torsdagen va vi in men blev hemskickade igen med löfte om igångsättning på Lördag den 11,e December om allt inte satt igång av sig själv innan dess. (Hade en återbesökstid kl 10 på Fredagmorgon).
Väl hemma blev värkarna kraftigare men jag såg till att laga middag och fick tiden att gå genom tv-tittande innan jag valde att försöka sova för att samla krafter (GANSKA LÖNNLÖST!).
Med 8minuter som längst mellan värkarna stod jag ut fram till kl 7 på morgonen innan vi åkte in.

På väg in kom värkarna allt tätare så att behöva stanna och tanka var långt ifrån uppskattat!..
Framåt kl 8 var vi inne, Jag fick ligga med den hemska CTG-maskinen tills jag slet av den i värkarna.
Blev undersökt och fick veta att jag var öppen TRE CM vilket jag tyckte var skit mycket.
Vi fick sen komma till vårt förlossningsrum som var "riktigt mysigt", Där försökte vi sova uppkrypna i den lilla sängen båda två. Under varje värk masserade Robbin mig och hjälpte mig att slappna av, Guld värt!

Fram till kl 18 på kvällen hade jag värkar med ca 5minuters mellanrum och jag hade fått några värktabletter som tydligen skulle hjälpa, Även lustgasen hade börjat användas & duschat för att lindra smärtan & få tiden att gå lite.
Fortfarande bara öppen 3cm vilket gjorde mig fruktansvärt ledsen, Jag hade ju så ont!!
(Hade nu i timmar bett om mer smärtlindring, Jag ville ha ryggmärgsbedövning men fick förklarat för mig att det inte går förän jag är öppen 5cm).
Jag fick istället en morfinspruta som skulle lindra smärtan lite grann och förhoppningsviss sätta fart på det hela.
Nu gjorde det så ont att jag höll på att bli galen, Jag kastade lustgasmasken och fick smått panik imellanåt.
Skulle inte Morfinsprutan lindra smärtan? DEN ÖKAR trotts att jag inte trodde det kunde göra mer ont!

Kl 20 upptäkte vi att jag börjat blöda, Jag fick panik då jag trodde det va något som var fel men det va tydligen precis som det skulle vara. Jag var nu öppen 6cm. Äntligen kan jag få min ryggmärgsbedövning jag tjatat om, Trodde jag ja!
Jag blev satt på en pilatesboll med Robbin masserande bakom mig, Jag hade krystvärkar och det va nu återigen dags för ett skiftbyte så nya barnmorskor döck upp.
Jag hann inte få Ryggmärgsbedövning och allt gick ruggigt fort på slutet (Även om varje sekund kändes som en evighet av hemsk smärta!).

Kl 22.20 kom vår lilla kille ut. Smärtan släppte och lättnaden när han "skrek" var enorm. Jag va helt inne i en dimma av smärta, lustgas och chock att helt plötsligt ha vår son ute hos oss.
Barnmorskan fortsatte "grej" där nere och jag fick då känslan av att något inte stod rätt till.
Hon förklarade att hon va tvungen att hämta en läkare då jag "gått sönder" en del där nere. Läkaren kom in och dom stod och diskuterade innan ytterliggare en läkare (Specialist) blev inkallad.
Det tog de två läkarna två timmar att laga mig samtidigt som en barnmorska "assisterade" och en barnmorska tog hand om vår lilla prins.

Efter några timmar fick vi en liten stund ensamma. Vår lilla familj. Robbin klädde Hugo och byte sin första blöja och sen firades Hugos födelsedag med fika innan vi rullades upp på BB.

Robbins del under förlossningen var lika stor som min. Han höll sig vaken. Lugnade, muntrade  upp, masserade och fick mig att ta mig igenom värk efter värk.
Han berömde konstant och fick mig att känna mig så grymt duktig och älskad.
Så otroligt glad att jag gjort den här resan med just honom, Finns ingen som han!


vi lever..

Vi lever...


Inte visat mig
på nästan veckan men just nu är det helt andra saker som snurrar i mitt huvud!
Vår lilla prins Hugo har nämligen kommit till världen och vår lilla familj är nu prio Ett.
Jag ska försöka sätta mig ner i morgon och berätta lite mer om vårt äventyr hitills, Ett äventyr som börjde i Torsdags och verkligen tog fart på Fredagen då vårt mirakel kom till världen..





Ni får hålla ut tills i morgon helt enkelt!


vi lever..

Vi lever...




 här på nästan veckan men just nu är det helt andra saker som snurrar i mitt huvud!
Vår lilla prins Hugo har nämligen kommit till världen och vår lilla familj är nu prio Ett.
Jag ska försöka sätta mig ner i morgon och berätta lite mer om vårt äventyr hitills, Ett äventyr som börjde i Torsdags och verkligen tog fart på Fredagen då vårt mirakel kom till världen..


Håll ut tills i morgon helt enkelt!







Inte visat mig


Hemma igen..

Hemma igen..

Som jag trodde
fick vi åka hem igen..
Låg med en maskin på magen och gjorde lite tester men allt såg bra ut så vi fick åka hem och samla krafter.
Tid tillbaka imorgon kl 10.00 för ytterliggare undersökningar och inom 48timmar (från i morse) är vi igångsatta.
Eftersom vattnet gått så får man inte vänta mer än 48timmar.

Och hur jag mår då?
Gråttfärdig, skräckslagen, förväntansfull med typ alla 9månders mensvärk på en gång.
Robbin tycker jag gnäller, Jag tycker det är befogat!

Idag hade föresten både jag och Robbin gissat på att lillen skulle födas. Ett litet poäng borde man väll få för att vattnet gått iallafall?

Nej nu ska jag få i mig lite köttbullar och därefter tänker jag ta mig ett par alvedon och krypa till sängs och tycka lite småsynd om mig själv.. samtidigt som jag tänker mysa något enormt av tanken att lillen snart är hos oss.

Tack Yvonne för dom fina kläderna vi fick idag (Även om Robbin är sådär smårolig att handla med!).


håll tummarna

Håll tummarna!


Jag är livrädd, Robbin svävar på moln! Nu åker vi iallafall in till förlossningen men jag räknar med att få komma hem igen utan bebis, Återstår att se!


bortskämd..

Bortskämd..








Just nu handlar allt om belönning och att hålla humöret uppe..
Det gör jag med god mat, frukt, Tv, bra läsning, långa bad.
Jag skämmer helt klart bort mig på kvällskvisten när alla sysslor är gjorda och ingen bebis har kommit.

Nu fruktsallad till Bonde söker fru och Maria Wern!


gravid, 283dagar

Klar för idag..








Nu är dagens sysslor gjorda, Det luktar rengöringsmedel i hela lägenheten och nu går vi bara här hemma och myser..
Ska strax krypa ner i ett bad (Ovanligt!) och sen förbereda kvällens fruktsallad, Känner ett enormt stort behov av frukt hela tiden nu mera! Behöver antagligen all energi jag kan få till det som faktiskt komma skall inom ett par veckor (Ja jag tänker inte gå och tro att det ska sätta igång när som helst, Jag räknar med att få vänta!).

Pratade nyss i telefon med Robbin och han har varit och köpt en sköttbädd. Han verkade "ganska nöjd" (Han hade velat ha en mörkgrå men det fanns inte) och vi fick som sagt ett bra pris (halva priset) av Babyland så ska inte klaga..

Lägger upp bild senare så får ni se vad det blir för inköp när karln i huset får bestämma ;) , Kan lägga till att han ringde och frågade mig vad jag tyckte & hörde också hur han rådfråga personalen så är den katastroff-ful så är det inte enbart hans fel.. 

Nej badet ropar!

Puss!


Avtryck..

Trampar in..





Trampar in här och gör ett avtryck trotts att jag inte har mycket att dela med mig av just nu..
Ingen bebis vill titta ut och jag ville inte gå upp i morse då jag i mina drömmar fått ut vår prins!
Nu är jag i fullfärd med hushållssysslor här hemma och ska när tvätten är klar ta mig ut på en liten promenad (Måste inhandla mer frukt och grönsaker!).
Stackars Robbin går hela dagarna på jobbet nu och bara väntar på "Samtalet". Det samtal som betyder att det är dags att komma hem och bli pappa.

Nej nu ska jag fortsätta med allt här hemma så jag slipper plocka ikväll när Robbin kommer hem.
Jag undrar om han kommer ihåg att han ska köpa sköttbädd idag efter jobbet, Den vi vill ha (Mörkgrå med Pingu) är slut så Robbin får välja vad det blir för nåt. Bara ingen röd eller turkos, annars har han fått fria händer!

Puss o hej så länge! Psst Jag har fasiken varit gravid i 283dagar nu, Att jag börjar ledsna är en underdrift!


 


fruktis..

Fruktis..






I form med Anna Anka
och till det en fräsch fruktsallad, Därefter tänker jag ta ett långt varmt bad med oljor och tända ljus..
Sen är det helt klart dags för att lämna den här tråktisdagen bakom oss och ge oss in på en ny, förhoppningsviss bättre dag!


Hör ni inget förän i morgon så är det inte för att jag föder barn utan för att jag är lat och sover!


ingen liten ännu..

Ingen Liten..







 





Har inte uppdaterat här sen igår men det är inte på grund av att jag föder, Nej då!
Är faktiskt riktigt deprimerad just nu, Skit-tisdag!
Började morgonen med en ledig pojkvän som förvandlats till ett otrevligt monster under natten.. Huh vad har  det tagit åt honom tänker jag och bryter självklart ihop som den lilla mespropp graviditeten gjort mig till.
Va inte heller kul att se barnmorskan och jag ville faktiskt bara därifrån, stackarn som alltid är så trevlig får stötta på en huggorm som mig!
Allt såg bra ut (JA MEN VA KUL!) och magen har krympt en centimeter sista veckan vilket inte är farligt.
Vi bokade en ny tid den 14e då det ska börja planeras igångsättning om lillen inte behagat att komma ut innan dess.
Har sen på eftermiddagen mest bara tyckt jätte synd om mig själv.
Men nu efter att en pojkvän sagt förlåt och också stått för dagens middag (och disken efteråt) så känns det lite bättre.
Har till kvällen bunkrat upp med Banan, Äpple, Apesin, Kiwi & hallon så jag ska göra en riktig energibomb till kvällens tv-tittande.


vi går en dag över..

Nu går vi vidare..







Nu lägger  vi 6 december bakom oss och blickar in mot den 7,e istället.. Kan det vara din dag lillen?

Kvällen har flytit på bra, Haft (har) tvättstugan och har hunnit städa i Robbins garderob, lagat middag & städat upp lite här hemma.
Har känt av lite i mage och rygg men det är långt ifrån något som får mig att hoppas (Jag säger inte ens till Robbin längre, Han blir så besviken varje gång jag ger honom falska förhoppningar.)

Jag börjar oroa mig för att jag närmar mig pansionsålder, Jag menar vilken 22åring manglar sina kökshandukar?
Ja fina blev dom iallafall och det är något jag tänker fortsätta göra. Tänkte testa ett par av Robbins kalsonger också men slog bort tanken och började nästan skämmas att den dykt upp.

Nej nu springer jag ut till tvättstugan för sista gången idag och sen tänker jag landa på sängen och hoppas vakna av lite smärta ;-)



Pöss!



så sexig...

Så här sexig..

jag idag då jag har beräknat förlossningsdatum..
Men nu ska jag springa till Ica (Kanske får det fart på lillen?)

Lägger upp ett par till bilder på magen efter Ica & tvättstugan! Hej så länge!




Så här sexig är

ingen bebis ännu..

Undra sa flundra..


Ingen bebis ännu,
Inget direkt tecken på det heller vad jag vet (Jag menar vad är tecken på bebis?).
Jag blir lite små sur på mig själv att vi gått och räknat starkt med att vi skulle få vår lilla prins idag som senast. Dumt, Man borde sätta BF senare så man slipper gå och bli besviken.
Hur som helst är det kanske bra att han stannar ett tag, Så nu hinner jag tvätta och få lite gjort här hemma.
Det kanske är det han väntar på? Att allt ska bli klart så han kan komma hem i en lugn och fin miljö!
Eller så är det kylan som håller honom kvar därinne, Varmt, skönt och bekvämt!

Nu har jag iallafall paus i tvättandet (Någon som har ett tre timmars-pass mellan mina två *Mutrar*
Men då ska jag passa på att dra på mig mina raggisar och gå till Ica och handla rostbiff till Potatisgratängen som blir kvällens middag (Fejkkorv kom som önskemål av Robbin så det får bli hans tillbehör).

Egentligen borde jag ta och fota magen ikväll också, Är en vecka sen sist och idag är det ju egentligen tänkt att magen skulle försvinna så det passar väl bra!
Så magbild kommer senare! (Ska också mäta den igen för att se om det hänt nåt i omfångs-väg sen sist då den låg på 104cm).


Puss & krams från en bitter ÖVERgravid! (Ja eller blivande övergravid iallafall)




idag ska jag...

Idag ska jag..


Jag önskar att jag kunde säga " Idag ska jag föda barn"
men det lär jag ju inte göra så istället ska jag sysselsätta mig med annat. Eftersom jag va så ruggigt duktig igår och storstädade hela lägenheten så är det inte mycket sånt pyssel att göra idag men en lista har jag iallafall lyckats få ihop:

- Tvättstugan
- Måla i trappen
- Kolla på en ny film(!)
- Gå och handla
- Laga ett stort lass köttfärssås och frysa in.
- Packa det sista i BB-väskorna
- Adressändra

Tips på vad jag kan göra för att sätta igång förlossningen kanske?




hjärtebad..

Badet..






Jag måste bara säga att jag älsar min nya "hjärtekudde" som är hur skön som helst för huvudet.
Glad att jag hittade en svart då jag innan bara sett i massa färger som stör mig..
Nu blir det landa på soffan med vindruvor och Must som jag fått hemlevererat (Av min kära R).

Har jag sagt att jag ätit upp HELA min chokladkalender? Jag är väll för bedrövlig!
(Borde jag tillägga att även Robbins är länsad?)



Andra ljuset brinner

Andra advent







Nu brinner det andra ljuset & min förhoppning är att vi har vårt lilla mirakel här när tredje ljuset ska tändas.
Har ätit korv med bröd till "middag" och nu precis skurat klart hela badrummet. Min förhoppning är att Robbin i veckan ska ta tag i det här med tvättmaskin och skötplatsen så nu har jag iallafall gjort plats för den.
Känner mig lite smådep då jag vill ha ut våran liten nu genast samtidigt som jag känner att det vore bra om vi hade en fungerande bil när det är dags & skötbord och allt övrigt färdigt..
Han kommer när han kommer och det får bli som det blir helt enkelt.

Nu ska jag lägga mig i ett bad och koppla av lite,
Hoppas på att Robbin kommer hem med lite vindruvor till mig om någon timme.

Tack för kommentaren om alla mina bad. Har faktiskt inte haft en tanke på att vattnet kan gå när jag badar och att jag då inte känner något.
Ska tänka på det!


1 DAG TILL BF

1 dag kvar till imorgon..

Ja, Smart rubrik, jag vet!
Jag som var övertyggad om att slippa gå över tiden, vad hände?
Igår blev det en supermysig dag. Vi bestämde oss för att tillsammans med Richard och Linda åka iväg och äta riktigt gott och bara ha det trevligt. (Antagligen vårat sista resturangbesök för en tid).
Blev god mat med både förrätt, varmrätt och sen tog vi efterrätten på hemma plan. Mysigt som tusan och väl hemma i Åker igen kom en liten 3veckors bebis på besök med sina föräldrar.
Kunde knappt släppa ögonen från den lilla och blev förvånad över hur många gånger hon åt under deras besök.
Avslutade kvällen med Toy story 3, glass, maränger och banan!

Hade en riktigt toppen kväll och hoppades att den skulle va min sista som Ickemamma men så blev det inte.
Vi sitter fortfarande här och väntar på att lillen ska vilja komma ut men den som väntar på något gott..

GUD, ge mig nu den där hemska smärtan som kommer få mig att vilja dö, JAG BER DIG!


småkämpigt

Kämpigt..


Allt är kämpigt och en stor kamp.
Att ta på sig strumporna är en kamp för att inte tala om att raka bena, vända på sig i sängen, resa sig upp, sitta still i en bil, äta, ligga bekvämt i soffan... Ska jag fortsätta?
Ne men allt är verkligen lite småkämpigt just nu känner jag!
Går och gnäller här hemma på stackars Robbin som försöker mata mig med både choklad och julmust i hopp om att det ska få mig att bli glad igen.
Jag vill bara in och föda vårat barn nu, Vill att det sätter igång nu, nu, nu!

Nu ska jag försöka hitta något att ha på mig sen tar vi oss över till Richard & Linda för att kanske hitta på något bus? Jag måste sysselsätta mig!








Just nu är det inte kul längre.

TRÅK

TRÅKIGT

julen inte alltid fylld av lycka..

Julen fylld av lycka..


Bild från SN på hus i Gnesta.





Julen ska va en tid av lycka. Borde få va en tid av lycka snarare.
Tänker familjen vars hus brann ner till grunden i Gnesta, Tänker på Davids familj, Tänker på dom som varken har tak över huvudet, mat på bordet eller någon att dela julen med..
För dom är inte julen som för många runt omkring.

Alla har vi ett par tunga stenar att bära på men en del har det JUST NU väldigt tufft.
Skänker en tanke till ALLA som just nu är nere på botten.





ingen liten än..

ingen liten än..









.. Och nej ingen liten än. Har varit iväg till Södertälje med mamma & pappa där det uträttades lite ärenden, Så nu hoppas jag på att få in lite pengar om ett par veckor. Kanske kan vi göra oss skuldfria? Vore ju skönt!
Hade tänkt att skaffa en snöskyfel men fick då veta att det är SLUTSÅLT i hela landet.
Ska jag fortsätta kämpa med vår sopborste då tro?
Så är det någon som har en snöskyfel till övers så är vi i behov av en genast!

Passade också på att ta en fika med Jossan & även Loppa döck in för lite mysfika. Är antagligen sista gången jag träffade dom med lillen på insidan av magen. Mysig tanke måste jag säga.

Nu blir det mitt dagliga varma bad och därefter middag med Robbin och bestämma vad det blir för mys till kvällen.

Hej så länge..


höja en vän..

Måste bara få..


höja en vän till mig till skyarna.
Henns hjärta är av guld & att jag ens får ha en vän som henne gör att jag känner mig ruggigt speciell, Förtjänar jag hennes vänskap?
Får ofta små söta kommentarer eller sms & det bara lyser ärlig vänskap.

Fick häromdagen det här smset:

"Vill bara att du ska veta att jag tänker en hel del på Dig & Din familj. Snart är ni tre (Fyra med Sessan) & jag tror & hoppas att det blir en fin jul för er alla, trots att Pontus naturligtvis saknas.
Massvis av kramar från mig, Massvis! Ville bara att du skulle veta att jag tänker lite på Dig varje dag & undrar om Er lilla prins är på g. Hör av Dig när du orkar/känner för det, hör av dig när lilleman är född och när jag får se underbara dig igen. Krama Robbin.
Kram*"

Jag är så jädrans lycklig
att jag har en vän som dig, Vi behöver inte ses varje dag, behöver inte hålla kontakten för fulla muggar. Vi vet vart vi har varnadra och det gör mig riktigt glad. Vänner som dig ska man hålla hårt i & det kan jag säga, Du är en vän för livet ut!

Jag hoppas och tror att du vet att jag finns här för dig i vått och torrt & att du är speciell för mig vännen!


Massa kramar till världens goaste tjej!


chokladkalender för dom stora..

BLIR ALDRIG FÖR GAMMAL!






Man blir aldrig för gammal för Chokladkalender! Vi stod och valde i säkert fem minuter
(Robbins till vänster och min till höger).
Jag ska nog spara mig tills i morgon så att jag får öppna TRE luckor på morgonkvisten.
Har faktiskt lite julstämning här hemma, Ja åtminstone i köket där det både är pyntat och en tomteskål med Skumtomtar står och ser grann ut!


Nu ska jag ta ett långt varmt bad innan sängen ropar, Imorgon bär det av med Mamma och pappa till Södertälje där vi alla ska uträtta lite ärenden. Spännande! Liten får helt enkelt stanna i magen tills imorgon kväll iallafall!

Imorgon är det bara TRE DAGAR kvar till beräknad förlossning (Inte 203, 103, 53, 13 utan bara enkel 3).


Nattnatt!


Första blöjpaketet

Första blöjorna inköpta.





I MITT HOROSKOP STOD DET IGÅR:

"Nu bör du samla ihop både den fysiska och mentala styrkan, En tuff uppgift väntar."

Idag stod det däremot:

"Du söker gärna tröst i form av glass eller godis. Unna dig att frossa lite extra idag"


Vem vet, Kanske har stjärnorna rätt!



jädra bil..

Tack Sis..!










Vad skulle man göra utan sina underbara syskon va?
Självklart startade inte bilj-veln när det va dags för mig att åka mot barnmorskan.
Hade då en underbar syster som på två röda kom och hämta mig och vi begav oss sen iväg mot Strängnäs.
Så syrran fick följa med in på undersökningen och lyssna på hjärtljudet!
Mysigt och tack, tack, tack Cillan!

Allt såg toppen ut med den lille och nu känner jag mig lugn och redo (Ja mer redo än innan iallafall) inför förlossningen.
Jag ska öva varje dag på avslappning och andning nu bara. Tycker det är lite svårt måste jag säga!
Sf-måtet låg på 35 och jag väger nu 74kg.
Jag och Robbin som va övertygade om att jag passerat 75kilos-sträcket för länge sen.
Barnmorskan sa att det nu kan sätta igång när som helst men att vi inte ska bli besvikna om vi går över tiden eftersom det är väldigt vanligt. (Vi bokade iallafall in en tid på Tisdag ifall lilleman inte kommit då).

Nu väntar jag på att Robbin ska komma hem så jag kan få kramas lite och sen äta lite middag!

På återseende!


sista barnmorskebesöket?

Mot barnmorskan..


Nu ska jag pälsa på mig
och bege mig till barnmorskan, Hoppas på att bilfan startar och därefter att vägarna är roligare än vad dom ser ut från mitt vardagsrumsfönster.
Vad tror ni? Är det sista barnmorskebesöket innan lillen kommer? Vi hoppas på det iallafall!
Natten har varit lugn, både jag och lillen i magen verkar va utmattade så vi sov båda som stockar.. Jag som trodde han skulle sätta fart snart?

Nej  nu är det lite bråttom, Vill ju inte behöva stressa!


Hejs!


Lämnar dagen..

Nu lämnar vi dagen..








Nu lämnar vi ytterligare en dag bakom oss och det är med tråkigt lugn mage jag går och lägger mig.
Vill han inte komma ut till oss? (Ja jag vet att dom flesta förstföderskor går över tiden, Men jag vägrar!).
Imorgon är det barnmorskan som gäller och jag hoppas verkligen dom ordnat till allt med min journal. Sen är jag lite nyfiken på min vikt också, va flera veckor sen sist jag stod på vågen och jag känner att det hänt massor i kroppen sen dess!

Nej nu klarar jag inte av att vara vaken mer, Kryper ner i en renbäddad och drömmer mig bort!


Natti!


badet är mitt bästa..

Varmt bad..









Efter
allt slit idag är kroppen rätt sliten måste jag säga. (Försöker hålla igång så att lillen ska komma ut) Passade därför på att skämma bort mig med ett långt, riktigt varmt bad med välgörande oljor och skum. Underbar avkoppling!
Nu när jag hoppat upp känner jag mig nästan redo att krypa till sängs (kl 19.10) men det känns inte riktigt okej så blir att laga middag istället.
På dagens meny står det chilimarinerad kyklingfile, klyftpotatis, salsa och en stor grönsallad.
(Den grekiska salladen får vänta, Fick bli vad som fanns i kylen idag istället!)


Har varit tvungen att boka tvättstugan då jag märkt att jag måste tvätta Lillens sängkläder innan han ska krypa ner och mysa där! (Jo det har redans gjort en gång).
Har en lite katt som fått för sig att vaggan är hennes vilket innebär KATTHÅR!




Puss o kram!



Här hemma är det..

Här hemma är det..

Storstädning som pågår..
Kämpat med snön ute på ballkongen och skottat fram vårt föråd så att jag kunde kasta in massa skit där!
Vädrar, dammar, sorterar tvätt, lagar mat, skrubbar, diskmaskinen går... Ja nu kör vi så att säga!





ingen bebis..

Ingen liten än..








Robbin blir lika besviken varje gång han vaknar på morgonen och måste åka till jobbet eftersom det inte är någon bebis på väg än.
Jag blir nästan lika besviken men jag får åtminstone ligga kvar i sängen.
Håller just nu på att inta lite frukost för att sen bege mig ut på en långpromenad (Eller vi får väl se hur lång den blir!).
Idag är det 5dagar till beräknat datum men jag hoppas och tror han kommer innan.

Vore viserligen bra om han väntar tills efter fredag då jag ska in till Södertälje för lite viktiga ärenden.

Förresten så återuppstod min telefon efter badet den tog igår kväll. Gamla telefoner är helt klart underskattat!


 


klockar..

Kärlek i väntan..






Ligger brevid en sovande Robbin och klockar värkar, Mest på skoj tror jag eftersom det antagligen inte är i närheten av att bebisen vill titta ut.
Är oregelbunda värkar med ca 10minuters mellanrum (Mer eller mindre).

Ska försöka sova lite nu, Har nu under natten bestämt morgondagens middag, GREKISK SALLAD!


RSS 2.0