vecka 27.

Vecka 27..
Jag mår: Ibland som en prinsessa, Ibland som en drake. Svullna fötter och fingrar, Magkramper, trötthet, Ryggvärk, yrsel, halsbränna, illamåenden.. Ja listan kan göras lång. Har nu börjat vänja mig vid att behöva få i mig mat var tredje timme & att behöva gå upp minst en gång på natten och kissa.

Robbin mår: Bra. Han får stå ut med en hel del gnäll och det gör han bra! Han är lugn som en filbunke och inte alls så uppstressad, panikslagen och nervös som jag är. Han tycker att jag blivit lite tråkig eftersom jag mesta dels sover min lediga tid. Stackarn.

Bebis mår: Super bra! Han väger nu närmare ett kilo och är en riktig vilde som älsar att sparka och slå. Han blir lycklig om han får in en klockren på min kissblåsa. Han delar inte min mening om att njuta av en sovmorgon men att lyssna på musik är enligt lillen Underbart!

Bebis kön: Att hålla det hemligt vore omöjligt (Alla som känner Robbin förstår), Så vi valde att ta reda på att det är pojke och delar gärna vår glädje med andra.

Järnvärde: Låg i början av Augusti på 110 men har nu kämpat mig upp till 114. Med hjälp av jordgubbar och Tabletter, För Broccoli håller jag mig gärna ifrån!

Min vikt: 66.7kg

Cravings: I början va det bär av alla slag (Hallon, blåbär, jordgubbar osv), Sen kom salt perioden och tog över och salt mat gjorde mig galen. Nu är det sötsaker som gör mig lycklig, Gärna bullar och choklad! Suktar också (Men stannar just vid suktar) efter Smirnoff ice. Ingen alkoläsk jag direkt varit så förtjust i men nu är det något jag längtar efter.. Jag får nöja mig med Citron vatten!

Min kropp: Har gått upp närmare 9kg och har faktiskt hållt mig på den vikten nu i snart en månad. Fingrarna har svullnat så att använda ringar börjar bli omöjligt och nu mera är det mest mjuka byxor som åker på.
Brösten har växt och som dom kliat under tiden. Har fått pigmentfläkar och varit mycket känsligare mot solen än jag någonsin varit tidigare och för att prata behåring så växer allt hår säkert 3ggr så fort.
Mitt luktsinne är som en spårhunds och jag känner när grannen flera våningar upp är ute och röker, Tycker även att alkohol luktar på mils avstånd för att inte tala om sopor.
Får jag inte mat direkt när jag vaknar är det kört, utan Järntabletter ramlar min värld samman för att inte tala om vad som händer om jag inte fått mat på tre timmar, Då går jag från snäll och pratglad till ett  tyst, buttert monster som när som helst kan få ett utrbrott.

Våra nära: Både den blivande mormorn (Mamma) och farmorn (svärmor) är lika förväntansfulla som vi är. Med deras stöd och hjälp kommer det här gå galant. De tu har köpt oss ett "startpacket" med barnvagn, babyskydd mm. som vi är otroligt tacksamma för och det känns tryggt att veta att vi har dom båda.
Samma sak gällande alla våra syskon (På bådas sidor) som längtar med oss och ser fram emot att bli moster/faster/farbror/morbror. Självklart är vi också glada över att våra fäder finns för oss & ni vänner!
Vi har ett stort gäng underbara människor runt omkring oss som vi älskar och är oerhört tacksamma att vi får dela vår lycka med.

Ååh sötnöt

"Vilken fin mage du har"

Igår
på jobbet va det en fyra årig pojke som gav mig en liten komplimang "Vilken fin mage du har" . Jag sken upp som en sol och ler fortfarande när jag tänker på det.
Barn är ju ärligheten själv sägs det så jag tar åt mig!

Igår kom någonting konstigt över mig. En halsbränna som inte är av denna värld, stöttar i ryggen, kramper i magen, illamående, huvudvärk, yrsel och hela kroppen skakade.
Tur va det ju då att jag slutade tidigt och kunde ramla i säng redan innan kl två. Där blev jag liggandes tills framåt åtta tiden då Robbin gjorde lite middag (varmamackor) så jag fick ner något till pyret i magen.
Är 13veckor kvar till BF och just nu kan det få mig att börja gråta, Ska jag må så  här i dryga 13veckor till?
Och samtidigt orka jobba fram till v.32 och på det orka flyttstäda, packa ner vårat hem i kartonger för att sen ge oss på en flytt.
Ja mycket gnäll är det just nu men vet faktiskt inte vart jag ska finna ork..

Är idag hemma från jobbet, vilket inte känns bra eftersom jag vet hur jobbigt dom andra får det men måste tänka på mig själv och lillen i magen också..

veckan som varit

Veckan som varit..
 
-
 Började jobba igen & första veckan har varit kämpig minst sagt. Håller tummarna hårt för en bättre kommande vecka! 

- Har hunnit med att missa både ett och två tåg och även bussar och det tar ju helt klart fram monstret i mig.

- Har fått hem ett, två, tre polispapper. Min anmälan är nedlagd men ej den emot mig. Det går bra gott folk, det går bra, ser fram emot en eventuel rättegång höggravid!

- Har passerat något stort.. Nämligen 100dagars-dagen. Idag är det alltså 99dagar kvar tills kämpen ska ut.

Har hunnit träffa Jolin på en fika, Kan inte säga mer än "Underbara, älskade människa" Du är och kommer alltid vara en del i vår familj. Har hunnit träffa Loppa på en/två fika (Första gången sen vi flytta hit i princip så va skit mysigt).

- Har haft finbesök av Linda, Blev promenad, fika & massa prat. På kvällskvisten blev det Grilla då även Robbin, Micke och Richard va med. Trevligt även om jag får lust att slå ihjäl Robbin ibland!

- Har lättat mitt hjärta för Linda och bett henne om en sak. Att jag började gråta är inte så förvånande (Hormoner är sköna grejer!)

- Har kört både en och två svängar (Händer inte ofta), Kört micke till Tumba och även varit ute på några andra svängar.

- Har lärt mig att en full Robbin är en glapp Robbin.
Och sen undrar han varför jag inte berättar någonting, Pytsan! Kan inte ens säga vad jag tycker om någon person utan att han går o säger det till alla som vill höra!

- Har vairt hundvakt åt Mickes vovve! Mitt ända krav va att hunden inte skulle sova i sängen. Mjo tjena, Försök diskutera med en onykter Robbin!

Ja, veckan som har varit har bjudit på ett och annat och kan ni tänka att det bara är två siffrigt kvar tills lillen kommer?barnmorskebesök

Barnmorskan..Ens barnmorska bör vara en person man känner förtroende för. Så känns det inte riktigt i mitt fall.
Känns lite ploj alltihopa. Gjorde ett Urinprov idag och testet ställde hon in i kylskåpet där det även stod en kycklingsallad(?) och annan mat. Kändes ju seriöst!
Hon frågade mig även om jag varit där förut, "Eeeh, Ja det är 4 besöket + telefonkontakt med DIG"..
Hon upprepade ett flertal tillfällen att jag va i v.24 och jag fick rätta henne samtliga gånger, fick även tala om för henne när jag ska födda eftersom hon gav mig ett felaktigt datum..
Hon frågade mig om jag hade samma personnummer som sist (Hallå?) och det mesta hon sa under en timmes tid va "Mmmmmmm, Aaaaah, Aaa, Mmmm, Aaaha, Jaaaa"
När hon talade om att hon va norrläning blev jag inte förvånad, Allt går verkligen sakta!
Hon kunde inte ens svara på hur lillen växt sen sist (Hon kom inte ihåg att vi mätte något då, MEN det gjorde vi!).

Ärligt så skrattar jag bara åt hela situationen men det för att jag vet att jag om en månad byter mottagning och barnmorska, Annars hade jag nog gråtit!!


sitter på tåget.

Sitter på tåget..Sitter nu äntligen på tåget ner mot Gnesta. Frukost med Jolin & Jessica, barnmorskebesök & fika hos mormor står på schemat men höll nu i all hast på att missa alltihop.
Bussen fastnade vid en broöppning och jag hade redan slutat hoppats på att hinna när plötsligt min tur vänder och även tågen är lite sena. Så vips efter ett par tågbyten sitter jag på mitt tåg och är nu påväg neråt.
Får se hur mina "Cupcakes" mår efter allt släng hit o dit men jag hoppas dom går att äta iaf.
Sista dagen på semester idag sen rullar Zombietiden igång igen. Ja jag blir helt klart som en Zombie när jag jobbar. Klarar inte av mer än jobbet och möjligtviss att få i mig någon enkel mat på kvällen.


Tänkte

Sötsaker till mormorEftersom jag ska ner till barnmorskan i Gnesta i morgon tänkte jag svänga förbi mormor & morfar med lite fikabröd och kanske ge sig på lite kortspel och skvaller..
Har också planerat in en frukost med Jolin vilket känns jätte kul. Har inte träffats sen i vintras då hon flyttade till Norge så det blir första gången hon får se magen & så hoppas jag på att få höra allt om livet borta i Norge.


två starka viljor..

Två starka viljor..Jag älskar verkligen att Robbin engagerar sig så mycket i lillen.. Verkligen!
Men ibland vore det lättare om jag fick välja själv.
Kan ni tänka er vad svårt det kan bli att välja allt som vagga/spjällsäng, NAMN, kläder, påslakan, färg på vagn, färg på bilbarnstol, babysitter, SKÖTVÄSKA.. Ja allt är väldigt svårt när det finns två viljor.

Vi har Nu hitills kommit överrens om:
Bilbarnstol - svart & brun
Vagn - svart
Namn - Vi är överens
Kläder - ljusblå och kräk-kläder går bort. (Robbins krav)
Påslakan - Har än så länge ett som vi bäda är nöjda med
Skötväska - Blir en svart neutral så Robbin blir nöjd.
Vagga & Säng - Kommer använda oss av båda (Förs vagga sen säng)

Allt detta kom vi fram till genom lite krig men utan att slå ihjäl varandra, Det känns som det kommer bli riktigt bra det här måste jag säga. Är inte orolig för fem öre längre!

Hoppas vi krigar oss igenom flytten lika


magbild v 25.

V. 25I vecka 25 såg jag så här rund och go ut..
Att mina dryga 9kg satt sig på mer än magen går att konstatera men det kan inte hjälpas, Finns för mycket gott att mumsa på framför tv,n.
Har idag gråtit en skvätt över min jävla smärta i ryggen som kommit med graviditeten. Har nu haft ont (stöttar, knivhugg) i närmare tre månader men det blir bara väre och väre och i natt har jag vaknat av smärta.
Antagligen borde jag inte gnälla nu redan eftersom jag har ett gäng veckor kvar men det är svårt att låta bli.
Robbin är guld som försöker massera bort smärtan men det är som att den sitter långt in, den går inte att nå!
Blir att kolla med barnmorskan i morgon (Vad nu det ska hjälpa?), Hon har än så länge inte kommit med några svar jag inte kunnat räkna ut själv men om dryga månaden byter jag barnmorska pga flytten (tack och lov) så jag står ut.
Nu ska jag se till att förbereda middagen, Lovade Robbin att den skulle stå på bordet när han kom hem så, så får det bli!

Puss på er!


turkiet

Resan i kort...


 

 
 

 

 

  

 

 

 

  

 

 
love


Hemma igen

Efter Turkiet..


Nu är vi äntligen hemma igen.. Det  blev en utlandsresa med sjukdomar, missförstånd & inställda plan.. Men inte bara det förstås utan veckan bjöd också på, sol och bad, utflykter, 5stjärnigt hotell, shopping, mys och massa glassätande.
Turkiet va inte alls som jag minns det från min resa med familjen men värmen var det helt klart inget fel på.
Tråkigt nog ville inte kameran va med mer än i 4dagar men ska försöka sno åt mig bilder från Jossan och Peter.

Eftersom vårat plan fick blixten i sig och fick nödlanda (Inte med oss på tack och lov) blev vi kvar i Turkiet ett extra dygn vilket vi alla va gråtfärdiga över.. Har aldrig uppskattat Södertälje så mycket som jag gör nu!


stress innan avresa

stress innan avresa..


Kom precis hem från affären där det blev inköp av frukost och ett par tidningar till stranden..
Har nu ett par timmar på mig att göra allt klart här hemma, packa färdigt och se till att jag inte glömmer någonting..
Blir skönt när man sitter i bilen på väg till  flyget, då det är försent för att göra nånting annat än koppla av..
Har lite separationsångest också, Är så otroligt tomt här hemma utan Sessan men nästa Onsdag kommer hon hem igen..
Nej nu hinner jag inte med det här, ska slänga i mig lite mer frukost och sen ta tag i allt här hemma. Lillkillen är nog lite flygrädd, han sparkar sig snart ut ur magen på mig..

För er nyfikna själar så är vi nu inne i v.24 , närmar oss sakta men säkrt vårt slutmål, Dryga 16veckor kvar!

Puss på er!


Pust o stön..

KROPP & SJÄL...

Har varken haft ork eller lust till någonting sista dagarna..
Man går in i väggen, tappar luften och varken har ork till att äta eller hålla huvudet högt.
Känner mig lite bättre nu efter en kort promenad och efter att fått lite mat i magen så nu börjar lust och ork äntligen komma tillbaka.
Kryssningen va mysig, min första nyktra på många år & eftersom jag inte trivs med alkoholpåverkade personer när jag själv är nykter (Ja, annars älskar jag er fyllon) så umgicks jag med mamma och mormor som inte drack en droppe.
Blev god mat, en fin present av R & massa mys med släkten, Tack mamma för kryssningen!
Imorgon blir det på något sätt ta sig ner till mamma för att lämna lillSessan, Mamma blir kattvakt nu när vi åker till Turkiet så därefter är det hem och packa för att på tisdag morgon flyga iväg.

Måste komma ihåg att posta hyreskontrakten imorgon också, Det vill vi verkligen inte glömma..

Om 120 dagar är vilden i magen beräknad att komma ut till oss.
Jag önskar att en förlossning mer gick till som när man gör en bröstoperation. Du sover och vips när du vaknar är dom där.
Det är inte smärtan som skrämmer mig utan ovetskapen, att inte veta hur det kommer gå osv.
Skönt att veta att det blir Eskilstuna sjukhus nu iallafall, även om jag hellre hade valt Nyköping.


drunknar..

"En del människor ger sina bekymmer simlektioner istället för att dränka dem"

Pontan

1987 Pontus 2006

Jag skrattar och jag ler
men det är bara en fasad ni ser.


Inom mig jag skriker och jag gråter
för att jag kanske aldrig får se min bror åter.


Det finns inget som kan göra mig hel.
nu när mitt hjärta saknar en del.


Bakom den stora muren är smärtan gömd
för att alla ska tro att den är glömd.


Vill inte att mina vänner ska se mig gråta,
fast att ja känner såhär borde för er inte va någon gåta.


Jag vill bara se tillbaka, vill inte släppa taget,
ja här ser du all min svaghet..

Jag känner mig så kall inombords, så tom..
Det här känns som en ända jävla fängelsedom.


Det enda jag vill är att åter vara i din famn,
Jag försöker så gått jag kan men utan dej kan min själ varken bli tryg eller varm.


Du är en del av mig som jag alltid kommer sakna.
Snälla..kan du inte komma tillbaka???Uppskattar.

Uppskattar ärlighet..


Fick ett mejl idag jag inte räknat med, Jag är nog lite klantig och tänker mig inte alltid för så uppskattar verkligen när folk säger när jag sårat eller gjort något som gör att dom tar illa upp.
Det är helt klart bättre än att gå runt och inte säga någonting alls.
Jag har bloggen till att skriva av mig om allt kring mitt liv och en del saker borde jag kanske egentligen va tyst om för att inte göra folk upprörda.. Något som jag ska tänka på framöver.
Tack för att du skrev och berättade hur du kände, Hoppas du inte tog allt för illa upp!Bild tagen i April..fyyyyy...

Åh guuudars skymning!Att försöka se "Okey" ut med en hemsk utväxt, TVÅ jävla finnar och NIO(!!!!!) Kg mer än vanligt är fan inte lätt.
3Kg till sen är jag tyngre än min man.. Vart ska dettta sluta?


Kryss..

Bebishjärta & kryssning..

Va idag förbi barnmorskan
och lyssnade på lillens hjärtslag, Det va häftigt och självklart kunde den lille inte låta bli att sparka på maskinen vi lyssnade med! Fick också bekräftat varför jag mår som jag mår så nu blir det till att dubbla dosen av Niferex.
Nu blir det försöka hitta ett fodral man kan andas i för att sen bege sig ner till Torget där bussen hämtar upp oss. För idag är det en Kryssning med halva tjocka släkten som gäller.
Vad  jag älskar att min mamma är nykterist, kommer alltså inte va ensam med alla fyllekajer. Har däremot satt upp tydliga regler för Robbin vad som gäller (Jag kommer bli en hemskt jobbig mamma mot mina barn):
- Inte ut på däck efter kl 22.00
- Inte för mycke glädjedryck
Osv...

Haha får se hur det går men det viktigaste är det där med Däck, Jag är livrädd att klantapan ska ramla i..Babyshower..

Tråkiga svenskar..Tycker faktiskt vi Svenskar är lite tråkiga.. Ja det bor nog en liten amerikanare inom mig.
Varför har vi inte tagit efter den stora traditionen Babyshower från USA?
Äta goda muffins med färggranna dekorationer och leka lekar som "Gissa magen" eller "Hitta namnet"?
Nej vi svenskar är lite små tråkiga och stela helt enkelt..
Jag gillar alla tillfällen till en liten fest, helt klart!

Går idag in i v. 23..
Kom fram till att jag är i v.31+3 när vi flyttar, haha ska bli spännande!
Tur att det är helg och att vi har hjälp att få!!


Utkast: Aug. 3, 2010

TACOS..


vilka vändningar..

Vad livet vänder snabbt..

För två år sedan
 gick jag mörbultad och sjukskriven efter min bilkrasch, bode hemma hos mamma och drack på tok för mycket alkohol och åt för lite mat för att vara hälsosamt.
Umgicks med folk jag idag inte har någon kontakt med och gjorde många märkliga val.
Hade myror i brallorna och kunde inte tänka mig att sitta hemma en kväll, Ne inte ens en vardagskväll.
Oavsett om jag gick på starka värktabletter så skulle jag ut och träffa folk..
Jag va otroligt egocentrerad och brydde mig inte om något!

För ett år sedan bode jag med Robbin och vår katt Sessan i en lägenhet utanför Björnlunda.
Jag drack nu helt plötsligt inte märkvärdigt mycket och uppskattade mysiga hemmakvällar eller ett par glas med vänner (utan krogen). Jag sa upp mig från ett jobb där jag inte trivdes och började tänka i nya banor i livet.
Jag började nu se en framtid och inte en ensam sådan..

Nu bor jag i en lägenhet i Södertälje med Robbin och katten Sessan. När vi bott här i drygt en månad fick vi det chockande beskedet att jag va gravid. Robbin viste vad han ville & när den värsta skräcken lagt sig hos mig (Jag är fortfarande Livrädd i mellanåt) valde vi att behålla lillen i magen och bilda familj.
Vi skriver i veckan på kontraktet för vår nya lägenhet i Åkers styckebruk där vi flyttar in i Oktober.
I december kommer vår bebis till världen..

Om någon sagt till mig för ett par år sen hur mitt liv skulle se ut i dag skulle jag antagligen skratta..

Men så jävla glad jag är över att jag har det som jag har det nu.. Jag kan verkligen se tillbaka på livet för två år sen och se hur roligt jag hade det men fick jag välja så skulle jag inte gå tillbaka till det livet.
Det är ett för länge sedan avslutat kapitel och nu längtar jag tills jag får påbörja ett nytt kapitel i Åkers, med Robbin och vår lillknodd..

Tack underbara svärmor för bidraget idag. Underbart att vi har sån hjälp och stöd av våra nära och kära!


förbereder

Racet pågår än..

Lider med Linda som sitter ute i mörkret med våra snubbar och kollar race, Jag gjorde nog ett klokt val att stanna hemma!
Nu fick jag sms om att dom är påväg hemåt så dags att sätta på ugnen och slänga ihop en guacamole och tända lite ljus! Robbin har ju bara ätit en kebab och en pizza idag så han måste va utsvulten ;) !

graviditets-sug

Ingen bra dag idag..

Vaknade på tok för tidigt i morse av att jag stektes av solen genom fönstret, Sessan låg vid mina fötter och toknjöt av värmen!
Tog mitt täcke under armen och la mig i vardagsrummet istället där jag vaknar av att Robbin skäller på mig. Hade tydligen råkat sparka honom i ansiktet i sömnen (Ooops!). Har sen resten av dagen jätte ont i magen, är vimmelkantig och mår illa. Hoppades att Robbin skulle erbjuda sig att göra frukost till mig (jag gjorde faktiskt till honom igår) men när erbjudandet aldrig kom tvingade jag mina spagetti ben till att klara av att stå upp så jag kunde rosta ett par mackor och koka ägg till pålägg. Då blev det sura minner för att jag inte gjort till honom.
Huah, ville kasta mackan i ansiktet på karln!
Jag orkade knappt stå upp och händerna skakade och där blev han sur för att jag inte servade honom! Pyttsan!
Han åkte då istället och åt en kebab till frukost (Ska jag tilllägga att han åt Pizza till middag sen också?).
Jag själv har legat sängliggandes, flyttat mig från soffan till sängen för att variera mig lite men jobbigt är det!
Så nu är Robbin iväg på Race med Richard och Linda medans jag ligger här och tycker synd om mig själv..

Sa jag att vi va på race igår också? Vi tog en killbil och en tjejbil sen åkte vi ner på racet där jag smilade hela kvällen! Antingen har jag blivit äldre eller så har racen börjat dra en yngre publik (Va viserligen 4år sen mitt förra race). Richard körde ett par vändor med Camaron medans jag och Linda mest ägnade oss att snacka strunt. Som jag längtar tills vi nästan bor grannar både med Richard och Linda och Cissi..
Saknar tiden då jag som "snorunge" hängde hemma hos Richard i Åker och tyckte att hans kompisar va apsnygga (HAHA!),
Saknar tiden då jag och Linda tillbringade i princip all vaken tid tillsammans!,
Saknar tiden då Cissi ofta kom ner till mig och levde vilda västen! Saknar er helt enkelt!
Dagens sug:

- Smirnoff : Drack det ytterst sällan förut men nu under graviditeten har suget efter just den där lite sura drycken tagit över mitt liv! (Trycker i mig ett par citronskivor som kompensation)
- Guacamole : Ge mig en sked så lovar jag att äta en hel skål.
- Salami : Pepparsalami, vitlökssalami.. Ja Salami i mängder vill jag ha!
- Tzatsiki : Lika älsvärt som Guacamole, ge mig en hink så sveper jag!Åkers Ja!

Gårdagens resultat..

Gårdagens lägenhetsvisning gjorde bra intryck på oss båda.
Egen ingång, Balkong & egen uteplats, nytapetserat, ny frys,kyl och spis & en underbar innergård.. Ja det känns toppen helt enkelt!
Robbin föll och han är helnöjd med allt. Nu gäller det bara att få allt runt om kring att gå ihop sig, Ekonomi, bilar osv men funkar allt som det ska kommer det här va det perfekta stället för oss att starta med vår lilla familj.
Känns toppen att vi flyttar två månader före BF så att vi hinner komma lite i ordning..

Puss&kram